Na mistrovství světa v alpském lyžování v německém Nesselwangu se od prvního dne daří českým reprezentantům, kteří během dvou disciplín už nasbírali pěknou řádku umístění na stupních vítězů. Nejvíce se dařilo Tereze Kmochové a Tomáši Menšovi, na výborná umístění ale dosahují i další naši sportovci.

První den soutěží (25.2.2013) byl na programu sjezd a česká reprezentace hned brala dvě první a dvě druhá místa! Mezi juniory zajel nejrychlejší čas velký talent sjezdového lyžování, Tomáš Menša, který za sebou nechal domácího Maxe Pählera o pouhých 17 setin v součtu obou jízd! Českého závodníka na stupních vítězů doprovodil bronzový Jan Panský, který za sebou pro změnu nechal další domácí závodníky, bratry Glattovy.

České reprezentantky v kategorii žen vybojovaly stejnou kombinaci – tedy první a třetí místo. Tereza Kmochová byla suverénně nejrychlejší, druhé Chorvatce Hraskiové „nadělila“ více než dvě sekundy! Na výborném třetím místě pak skončila Veronika Grygarová. Mezi muži dojel nejlépe Jan Konvička na pátém místě, když na třetí příčku měl ztrátu 2,03.

Kmochová s Grygarovou si stejná umístěný připsaly i v druhý závodní den při Super G. Tereza Kmochová tak ve dvou dnech získala dvě první místa, její kolegyně Grygarová dojela dvakrát třetí. Mezi obě české reprezentantky se opět vměstnala jen chorvatská závodnice.

Tomáši Menšovi se rovněž povedlo mezi juniory zopakovat svůj úspěch z předchozího dne a v těsném a vyrovnaném závodě tak vybojoval už druhé umístění na nejvyšším stupínku. Jan Panský nabral na třetí medailovou pozici ztrátu přes 1,50 vteřiny a skončil na devátém místě. V kategorii mužů ještě jeli Konvička s Látalem, v celkovém pořadí se ale umístili až za časy Menši a Panského.