DOPLNĚNA FOTOGALERIE – Výborných úspěchů dosáhla lyžařská reprezentace na prvním MS neslyšících sportovců v Německu. V posledním týdnu tam v různých kategoriích a disciplínách vyválčila celkem čtrnáct medailí. Nejcennější sbírku si domů přivezla Tereza Kmochová, která vyhrála doslova všechno, co se dalo!

Po dvou úvodních dnech (viz článek), ve kterých naši reprezentanti výborně odstartovali, přišla na řadu superkombinace, ve které se více dařilo ženám. Tereza Kmochová a Veronika Grygarová zopakovaly opět svá umístění, takže prvně jmenovaná přidala ke dvěma zlatým medailím z předchozích dnů třetí medaili ze kovu nejcennějšího, Grygarová obdobně vybojovala třetí bronz!

Mezi muži se v kombinaci dařilo nejvíce Janu Konvičkovi, který skončil na pátém místě celkového hodnocení. Tomáš Menša dojel desátý, hned za ním skončil Martin Látal a Jan Panský obsadil třináctou pozici.

V sobotu přišel na řadu obří slalom a další výrazný úspěch českých barev. Tereza Kmochová potvrdila svoji dominanci a dojela si v točivé disciplíně pro čtvrtý titul mistryně světa! Veronika Grygarová ještě vylepšila svá tři bronzová umístění a skončila hned za svojí kolegyní na druhé příčce!

Martin Látal se ve slalomu umístil na osmé pozici, Janu Panskému pak ve stejné disciplíně připadla až 18. příčka.

Poslední den mistrovství světa se jel slalom a Tereza Kmochová nenechala nikoho na pochybách, že je nejzářivější hvězdou tohoto šampionátu. Česká lyžařka získala neuvěřitelnou pátou zlatou medaili z pěti závodů a dokonale opanovala první mistrovství světa neslyšících lyžařů! Veronice Grygarové se naopak tolik nedařilo a poprvé jí unikly stupně vítězů, když skončila šestá.

Stejnou pozici nakonec obsadil i Jan Konvička, nejlepší z českých mužů ve stejné disciplíně. Tomáš Menša skončil devátý a Jan Panský na třináctém místě.