V Českém paralympijském výboru (ČPV) dojde na přelomu roku k personálním změnám. Dosavadního tiskového mluvčího národního výboru Pavla Lukeše nahradí bývalá sportovní reportérka a moderátorka Radiožurnálu Tereza Jelínková z komunikační agentury Spindoctors. Agentura sport handicapovaných dlouhodobě podporuje.

Ve sportovní žurnalistice má Tereza Jelínková dlouholetou praxi, pracovala pro několik tištěných médií, krátce komentovala sportovní dění pro Eurosport a pracovala i pro Českou televizi.

V posledních letech působila jako sportovní redaktorka, reportérka a redaktorka internetu Českého rozhlasu, na stanici Radiožurnál např. moderovala pořad Sportžurnál. V roce 2012 zpravodajsky pokrývala paralympiádu v Londýně. Má výborné osobní vztahy s mnoha sportovci. Dění v ČPV a ve sportu hendikepovaných profesně dlouhodobě sleduje.

„Kvůli členství v přípravném výboru nového zastřešujícího spolku tělesně postižených sportovců bych se jako tiskový mluvčí výboru mohl ocitnout ve střetu zájmů, proto jsem se rozhodl na dosavadním postu skončit,“ vysvětluje Pavel Lukeš.

ČPV totiž od prosince zaštiťuje nově vznikající organizaci nazvanou Český spolek pro sport tělesně postižených. Ten bude dočasně sdružovat Český svaz tělesně postižených sportovců (ČSTPS) a Českou asociaci tělesně handicapovaných sportovců (ČATHS). Obě organizace se měly do konce letošního roku sjednotit.

Spolek bude dočasně přidruženým členem ČPV, toto postavení bude garantováno úpravou stanov ČPV. Oba dosavadní svazy tělesně postižených sportovců přitom i nadále zůstanou plnoprávnými členy národního paralympijského výboru.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) totiž dalo jasně najevo, že do budoucna nehodlá pokračovat ve dvojkolejném financování. Dosavadní nejednotnost tuzemských tělesně postižených sportovců nese nelibě Mezinárodní paralympijský výbor (IPC).

 

Kontakt pro další informace:

Tereza Jelínková

Mobil: +420 606 028 815

E-mail: t.jelinkova@paralympic.cz