Český paralympijský výbor byl v uplynulých dnech oceněn ze strany sportovců, které zastupuje, za hájení jejich zájmů a dobrou práci. Poděkování přišlo ze strany cyklistů Iva Koblasy a Jiřího Boušky a také od Davida Lukeše z Českého ragbyového svazu vozíčkářů. Cyklisté vyjádřili ČPV díky za to, že je podpořil v mediálně propíraném sporu s Českou federací Spastic Handicap.

„Protože jsem se opět dostal do nelehké situace, rád bych poděkoval Českému paralympijskému výboru, jmenovitě paní Mgr. Aleně Erlebachové, že ve svém nabitém programu citlivě volí priority a v případě potřeby velice účinně hájí práva a potřeby jednotlivých sportovců,“ píše Jiří Bouška.

„Děkuji Vám, že mohu reprezentovat ČR na vrcholných akcích, a věřím, že Váš příklad bude do budoucna následovat mnoho dalších funkcionářů,“ přeje si úspěšný český reprezentant.

„Tímto bychom chtěli vyjádřit velké poděkování Českému paralympijskému výboru, a to především jeho předsedkyni paní Mgr. Aleně Erlebachové za prokázání příkladné osobní statečnosti při obhajobě rovnoprávného postavení českých handicapovaných sportovců. Je pro nás ctí reprezentovat zemi, kde v čele sportovců stojí takovéto osobnosti,“ doplňuje Bouškovo vyjádření další cyklistický reprezentant Ivo Koblasa mladší.

Šéf Českého ragbyového svazu vozíčkářů David Lukeš zase ocenil vstřícné gesto, které ČPV učinil ve vztahu k vrcholné akci, která by se měla příští rok konat na území České republiky a u níž hrozilo, že ze seznamu preferovaných událostí v důsledku problémů s Českým svazem tělesně postižených sportovců vypadne.

ČPV