Po čtvrtém hracím víkendu České sledge hokejové ligy zůstává v čele tabulky obhájce titulu SHK LAPP Zlín, druhé Karlovy Vary však mají lídra, i přes letošní první bodovou ztrátu, na dostřel. Pardubice naopak po prohře právě se západočeským celkem kontakt s vedoucí dvojící ztrácí. Olomouc dvakrát podlehla týmu ze Studénky a společně s Litvínovem zůstává nadále bez bodu.

Sledge hokejisté Zlína, kteří odehráli oba víkendové zápasy na domácím ledě, přivítali v úvodním utkání kola tým Warriors Vídeň. Rakouský celek na úřadujícího mistra nestačil a odvezl si příděl osmi gólů. V nedělním zápase obdržely stejný počet branek České Budějovice a i přes sympatický výkon a vítězství v první třetině se musely smířit s výsledkem 8:1. O výhru domácích se postaralo zejména zlínské duo bratrů Háblových společně se Zdeňkem Šafránkem, který zaznamenal hattrick.

Pro Karlovy Vary byl čtvrtý hrací víkend naopak ve znamení výjezdů. Nejprve vyloupili pardubickou Tipsport arénu, ve které po vyrovnané bitvě nakonec udolali domácí poměrem 5:4. O den později již Západočeši zamířili na Spartu a ani zde se vítězství nerodilo snadno. Žraloci šli sice do rychlého vedení, které na začátku třetí třetiny ještě navýšili. Sparťané však dokázali odpovědět a dvěma góly kapitána Zdeňka Krupičky, které od sebe dělilo pouhých 65 vteřin, si vynutili nájezdy. V těch karlovarským vystřelil dvoubodové vítězství Michal Geier, a završil tak v zápase hattrick.

Slovenský celek Dolný Kubín potvrdil roli nejúspěšnějšího nováčka ligy, když si výhrami nad Českými Budějovicemi (5:2) a Válečníky z Vídně (4:1) vydobyl čtvrtou příčku v tabulce. Naopak nejslabší mezi novými celky zůstává Litvínov, který ani tentokrát na bodový zisk nedosáhl a s bilancí 1:64 drží 10. příčku.

Bez bodu zůstali také olomoučtí, kteří v neděli odehráli v předehrávce zápas se Studénkou, takže během jediného víkendu sehráli oba zápasy základní části s tímto soupeřem. V sobotním utkání vstřelili Kohouti úvodní gól a byli Studénce rovnoceným soupeřem, přesto nakonec padli 2:4. V nedělní předehrávce již byla Studénka jasným favoritem a s Olomoucí si poradila poměrem 5:1. Pod celkem pět gólů se podepsal polský obránce Sylwester Flis.

Poslední hrací víkend letošního roku je naplánován na 12.–13. prosince a své síly během něj změří mimo jiné poslední dva celky Olomouc a Litvínov, takže minimálně jeden z nich se dočká prvního bodového zisku.

Tabulka ČSHL po čtvrtém hracím víkendu

# Tým Z S B
1. Zlín 8 55:6 21
2. Karlovy Vary 7 44:9 20
3. Pardubice 7 36:13 15
4. Dolný Kubín 8 30:29 15
5. Sparta 7 30:10 13
6. Vídeň 7 18:26 12
7. Studénka 8 19:31 9
8. Č. Budějovice 7 19:33 6
9. Olomouc 8 9:40 0
10. Litvínov 7 1:64 0

Ota Černý

Foto: SHK Lapp Zlín