O uplynulém víkendu vstoupila Česká sledge hokejová ligy do své úplně poslední části – superfinále. V boji o titul mistra se střetly týmy SHK LAPP Zlín a SKV Sharks K. Vary a v boji o 3. místo poměřily své síly týmy HC Sparta Praha a SHK Mustang Pardubice AUTO IN. Oba dva duely byly velice vyrovnané a skončily shodně 2:1.

Již v sobotu proběhl boj o 3. místo. Po bezbrankové první třetině se ujal vedení tým z Pardubic a jednogólový náskok mu vydržel až do třetí třetiny, kdy pražský tým vyrovnal. Jelikož v základní hrací době již žádný gól nepadl, došlo na prodloužení. Již v třetí minutě prodloužení Bernard Hering skóroval, a zajistil tak týmu SHK Mustang Pardubice AUTO IN třetí místo.

V neděli se ve Zlíně hrálo o titul mistra. Po první třetině, kdy tým z Karlových Varů vedl 1:0, nastal v 25. minutě zápasu rychlý obrat a domácí hráči během 36 sekund dvakrát skórovali, nejprve Zdeněk Šafránek a následně David Palát. Během zápasu již žádný další gól nepadl, a vítězem zápasu se tedy stal tým SHK LAPP Zlín. Sledge hokejisté Zlína získali již 3. titul mistra České sledge hokejové ligy a současně obhájili své prvenství ze sezóny 2014/2015.

Těmito zápasy byla sezóna 2015/2016 ukončena a jak samotným hráčům, tak i fanouškům sledge hokeje, nezbývá než čekat do podzimu na zahájení nové sezóny.

Foto: Facebook SHK LAPP Zlín