V sobotu 30. dubna bylo zahájeno letošní IPC mistrovství Evropy v plavání. Šampionátu, jež hostí Funchal – hlavní město portugalského ostrova Madeira, se mezi více než 450 sportovci z 52 zemí účastní také devět reprezentantů České republiky. Mezi nimi paralympijský medailista Jan Povýšil nebo další šampionka Běla Třebínová.

Dalšími sportovci, kteří na ME zastupují české barvy, jsou Arnošt Petráček, Vladimír Hlaváč, Miroslav Smrčka, Vít Šašek, Jaroslav Mrkoš a Tomáš Hlavinka. Z žen se na Madeiru vydaly ještě Anežka Floriánková a Vendula Dušková. Někteří z nich se dokonce zapojili do kampaně IPC pro propagaci této významné sportovní události.

Hned v neděli se v závodu na 100 m volným stylem představí Jan Povýšil a na dvojnásobné vzdálenosti se bude prát o medaile Vojtěch Franěk i Vladimír Hlaváč. V závodu na 50 m motýlka se spolu v jedné kategorii sešel Arnošt Petráček s Jaroslavem Mrkošem.

V dalších dnech až do soboty 7. května, kdy mistrovství končí, se naši sportovci představí také v dalších disciplínách. Přesný rozpis závodů naleznete na webových stránkách šampionátu spolu s aktuálními výsledky, které budeme zároveň zveřejňovat i na sociálních sítích Českého paralympijského týmu.