To, že sport je nejlepší zábavou, všichni vědí. Všichni také vědí, že děti rok od roku méně a méně sportují a pohybují se.  K podpoře toho, aby děti více sportovaly a současně se prostřednictvím této bohulibé činnosti naučily překonávat zdánlivě nepřekonatelné překážky, hrát fair play jak ve sportu, tak i mimo sportoviště a být týmovým hráčem, vznikl projekt Sazka Olympijský víceboj.

Děti se v rámci Sazka Olympijského víceboje na své škole mohou podrobit analýze svého fyzického předpokladu podle jejich pohybového typu (vytrvalostní, rychlostní či silový). Tato analýza jim pomůže vybrat pro ně vhodný sport.

Na internetových stránkách www.ceskosportuje.cz  naleznete všechno potřebné pro školy, které se chtějí projektu zúčastnit či pro rodiče, jejichž děti se projektu již zúčastnily, a hledají pro děti vhodný sportovní klub. Mimo to se zde můžete seznámit s dalšími projekty na podporu aktivního sportu.

Jak se do projektu Sazka Olympijský víceboj zapojují handicapovaní sportovci a handicapovaní školáci se může podívat na následujících odkazech.