Čeští sledge hokejisté mohou být po mistrovství Evropy spokojeni. Skončili sice na nevděčném čtvrtém místě, ovšem podařilo se jim porazit nejen domácí Švédy, ale i reprezentaci Německa. Naši tak ukázali, že si návrat do elitní skupiny MS, o nějž budou bojovat v příštím roce, rozhodně zaslouží.

Vstup do šampionátu našemu reprezentačnímu týmu vedenému trenérem Břízou příliš nevyšel. Na úvod se totiž střetl s favoritem a nakonec i vítězem mistrovství – celkem Ruska. Družstvu tvořenému profesionálními sportovci naše reprezentace podlehla 0:5. A ani druhý zápas – proti Itálii – nepřinesl právě pozitivní výsledek, když naši dostali pouze o gól méně.

Přesto se čeští borci dokázali z porážek otřepat a ve třetím hracím dni po sobě díky soustředěnému výkonu a trefě Krupičky porazili domácí Švédy 1:0. Po odpočinkovém dni následovalo utkání s Nory. V tom naši nejprve drželi se soupeřem krok, poté však nedokázali využít přesilovku 5 na 3, zatímco Norové stejnou nabídkou o chvíli později nepohrdli. Zápas, který skončil ve prospěch Norska 4:1, byl také poznamenán přísným vyloučením Hábla.

V závěrečném zápase proti Německu naplno vynikla hlavní opora našeho týmu – brankář Michal Vápenka. Ten odolal několika nebezpečným únikům soupeře, a nesl tak velkou část zásluh na celkovém vítězství 2:1. Skvělý výkon sparťanského gólmana v průběhu šampionátu ocenili i pořadatelé, kteří Vápenku zařadili do all stars teamu turnaje. Češi nakonec díky dvěma výhrám skončili v nabité konkurenci na čtvrtém místě za Ruskem, Itálií a Norskem.

Tabulka mistrovství Evropy ve Švédsku

 #  Mužstvo

Výhry 

Remízy  Prohry 

Body

 1  Rusko

5

0 0

15

 2  Itálie

4

0 1

12

 3  Norsko

3

0 2

9

 4  Česká republika

2

0 3

6

 5  Švédsko

1

0 4

2

 6  Německo 0 0 5

1