Více než úspěšné bylo vystoupení českých lukostřelců na podniku světového poháru, který už tradičně hostilo Nové Město nad Metují. Václav Košťál a Šárka Musilová vybojovali svými skvělými výkony pro Českou republiku další dvě účastnická místa na letní paralympiádě v Riu. V této chvíli má tak Česká republika jisté tři pozice, o tu první se postaral David Drahonínský.

Světový pohár v Novém Městě nad Metují byl pro sportovce z celého světa poslední možností, jak si vybojovat start v Riu, což se odrazilo na počtu zúčastněných lukostřelců – přijelo jich rekordních 244 z 48 zemí. I v takto silné konkurenci dokázali domácí závodníci obstát – Šárka Musilová svoji soutěž vyhrála a Václav Košťál skončil v té své druhý, což znamenalo další dvě místa pro Rio.

Novinkou oproti předchozím ročníkům bylo umístění finálových soubojů v soutěžích jednotlivců a týmů. Všechna finále se uskutečnila v malebném prostředí historického náměstí Nového Města nad Metují. A pořadatel turnaje Sportovní klub Nové Město nad Metují připravil pro účastníky turnaje a diváky i další zpestření a bohatý doprovodný turnaj.

Tereza Jelínková