V Bulharsku se konalo mistrovství světa neslyšících v atletice, kterého se zúčastnili 4 čeští reprezentanti v následujících disciplínách. Lenka Matoušková vrhala koulí, Jakub Nosek házel oštěpem a skákal do dálky a Richard Helcel s Michalem Stanovským se společně zúčastnili maratonu při velice vysokých teplotách 40 °C.

Z českých reprezentantů dostali jako první možnost ukázat své schopnosti Richard Helcel a Michal Stanovský, který měl závod dobře rozběhnutý a z 6. místa se postupně propracoval až na 4. pozici. Bohužel po 32 kilometrech byl nucen závod vzdát, protože u něj nastaly zdravotní komplikace vinou tropického horka. Richard Helcel na 8. místě z celkového počtu 17 startujících účastníků.

Následující den proběhl závod ve vrhu koulí, ve kterém se Lenka Matoušková s výsledkem 11,75 m umístila na 8. příčce z 11 startujících. Ten samý den se závodilo v hodu oštěpem. Zde Jakub Nosek s nejdelším hodem 54,46 m získal celkové 4. místo z 11 závodníků.

Při závodu ve skoku dalekém se Jakubovi dařilo a s 7,11 m doskočil na stříbrné druhé místo v konkurenci dalších 11 závodníků.  Poté závodila Lenka v hodu diskem. V závodě dosáhla osobního českého rekordu neslyšících 45,28 m a tímto hodem získala druhé místo mezi 9 závodnicemi.

Zdroje: csns-sport.cz, wdac2016-bg.com