Ve španělském nebo chcete-li baskickém Bilbau se konal finálový podnik Světového poháru handicapovaných cyklistů. Čeští závodníci nejprve sbírali kovy v časovkách a následně i v silničních závodech. Pomyslnou třešničku na dortu z tohoto podniku představuje zisk křišťálové trofeje pro celkovou vítězku světového poháru, Terezu Diepoldovou.

Nejdříve se soutěžilo v časovce, kde se jako první z Čechů postavil na start výborný handbiker Patrik Jahoda, který s fantastickým, více jak půl minutovým náskokem zvítězil. Poté přišla chvíle Iva Koblasy, který rovněž zajel výborný závod a umístil se v kategorii C2 na druhém místě. V kategorii tricyklů T2 vybojoval David Vondráček svůj letošní první cenný kov, a to stříbrnou medaili.

Rovněž ženské části české výpravy se v časovce dařilo. Tereza Diepoldová zvítězila s více než minutovým náskokem v kategorii C2 a v závodě tricyklů T2 zvítězila Lada Ekrtová.

V programu byly následně zařazeny silniční závody, kde česká výprava také sbírala cenné kovy. Patrik Jahoda získal v silničním handbikovém závodě po napínavém a vyrovnaném boji bronzovou medaili. V silničním tricyklovém závodě kategorie T2 získala Lada Ekrtová zlatou medaili a David Vondráček stříbrnou.

Stejně jako v časovce v kategorii C2 i v silničním závodě této kategorie zvítězila Tereza Diepoldová a stala se tak již po druhé celkovou vítězkou světového poháru.

V mužském silničním závodě  kategorie C2 se výborně umístil také Ivo Koblasa, když vybojoval bronzovou medaili.

Zdroj: www.caths.cz