Po sobotním nabitém programu čekal v neděli českou výpravu na paralympiádě v Riu o něco volnější den. Svou premiéru na hrách si užila nejmladší členka týmu, 14letá plavkyně Anežka Floriánková, a posledním závodem zakončili naši cyklisté dráhovou část programu. Do vyřazovacích bojů vstoupila dvojice Sidková–Košťál a Jiří Suchánek zabojoval o finále.

Jak první v sobotu závodili cyklisté, na start týmového sprintu se postavili čeští zástupci ve složení Jiří Bouška, Ivo Koblasa a Tomáš Kajnar. Ve světové konkurenci se jim podařilo s výborným časem 49:52 vyjet solidní páté místo. S tímto výsledkem byli závodníci i jejich trenéři spokojeni.

V dopolední rozplavbě na 100 m volným způsobem si svůj první paralympijský start připsala nejmladší členka našeho týmu Anežka Floriánková. V těžké konkurenci obsadila s časem 1:20:29 třinácté místo, Vendula Dušková se ve stejném závodě umístila o příčku výše.

Do vyřazovacích bojů vstoupili už také naši lukostřelci. Jako první se představila v nové disciplíně smíšených párů Markéta Sidková s Václavem Košťálem. Výše nasazenému páru z Číny ovšem naši nedokázali vzdorovat a s turnajem se museli rozloučit.

Jako poslední v sobotu bojoval stolní tenista Jiří Suchánek. Ten měl možnost zajistit pro Českou republiku první medailové umístění na paralympijských hrách v Riu. Do zápasu s Francouzem Fabienem Lamiraultem vstoupil srdnatě, ovšem stejně jako předešlý den první dva sety ztratil. Třetí set se našemu borci sice povedlo vydřít, ovšem sobotní soupeř byl nakonec nad jeho síly. Suchánek se tak v úterý utká o bronz s dalším Francouzem Stephanem Molliensem.