Ve středu na paralympijských hrách v Riu začala silniční část cyklistického programu, do kterého se zapojili i naši tricyklisté a jediná reprezentantka na handbiku Kateřina Antošová. Z atletů se představil Aleš Kisý a pokračovala také soutěž v boccie. Štafetu stolního tenisu přebrala dvojice Ivan Karabec s Danielem Horutem, která do turnaje týmů vstoupila úspěšně.

Cyklisté začali silniční závody časovkami, v nichž první byla na řadě kategorie C2. V té se představil 23letý cyklista Ivo Koblasa z Černé Hory a s výborným časem 28:49.88 se umístil na skvělém 5. místě.

Náš jediný zástupce v kategorii C5 Tomáš Kajnar v nabité konkurenci zajel 8. nejlepší čas. V kategorii C4 spolu závodili Jiří Ježek a Jiří Bouška. Ti skončili v rozestupu necelých čtyř vteřin na 9. (Ježek) a 10. místě.

Handbikerka Kateřina Antošová si s dvacetikilometrovou tratí poradila v čase 38:34.20, což jí vyneslo 9. příčku. Tricyklista Jiří Hindr byl 6. a druhý reprezentant ve stejné disciplíně David Vondráček obsadil 12. místo.

Stolní tenisté navázali na Suchánkův úspěch

V úvodním zápase týmové soutěže ve stolním tenise se naši reprezentanti Ivan Karabec a Daniel Horut střetli s Egypťany. Ve čtyřhře naši ztratili první set, ovšem od druhého na své soupeře nastoupili a nakonec vyhráli 3:1. V singlu si pak Karabec poradil se svým soupeře s přehledem 3:0.

K odpolednímu zápasu proti Španělsku nastoupili Češi s vědomím, že mohou jedině překvapit. Ve čtyřhře se jim podařilo vybojovat jeden set a Karabec pak v napínavé bitvě dokázal porazit i svého dlouholetého soupeře Ruize Reyese. Přesto se našim mezi čtyři nejlepší týmy postoupit nepodařilo.

V úterý měli na programu těžké zápasy i naši boccisté. Kateřina Cuřínová ráno nastoupila k utkání s Nizozemcem Perezem, kterému podlehla 1:9 a nevyšel jí ani večerní zápas s Korejcem Yooem, takže se s turnajem musela rozloučit, stejně jako Kamil Vašíček, třebaže tomu se podařilo v posledním zápase zvítězit.

Na atletickém stadionu měla dnes česká výprava jediného zástupce – Aleše Kisého. Ten třetím pokusem poslal kouli na úctyhodnou vzdálenost 7,81 m, čímž si vylepšil své letošní maximum a obsadil skvělé páté místo.