Zdá se, že doba bronzová, kterou v Riu započali již naši olympionici, v Brazílii pokračuje i během paralympiády. Po bronzové medaili plavkyně Běly Třebínové přidal v úterý druhou stolní tenista Jiří Suchánek a ve stejný den vybojovala paralympijský bronz také atletka Eva Berná ve vrhu koulí v kategorii F37.

„Byla jsem od začátku závodu hodně nervózní, protože jsem věděla, že Brazilka Coelhová, která se na mne dotahovala ze čtvrtého místa, se může před domácím publikem vybičovat k mimořádnému výkonu,“ řekla po závodě Berná.

„V rozhazování mi to šlo nádherně, ale jak začal závod, znervózněla jsem a první dva pokusy mi vůbec nevyšly. Ten druhý jsem dokonce přešlápla a Coelhová mě pak výkonem 10,45 m převrhla. To mě ale vyhecovalo, takže napotřetí jsem dala 11,10 m, což mě uklidnilo.“

„Na poslední pokus to ze mě opadlo úplně, protože jsem věděla, že medaile je jistá. Takže jsem se do toho opřela a hodila jsem 11,23 m, což je výsledek, se kterým jsem velmi spokojená, a samozřejmě mám obrovskou radost z medaile,“ dodala Berná, která na svých pátých paralympijských hrách obhájila bronz z Londýna.

Naši úspěšnou atletku v Riu čeká ještě hod diskem, v němž již letos získala stříbro na mistrovství Evropy v Grossetu.