Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová ve čtvrtek 29. září přivítala v bezbariérovém prostředí Národní technické knihovny v Praze českou paralympijskou výpravu, která se minulý týden vrátila z brazilského Ria. Na setkání předala našim sportovcům čestné uznání a slíbila větší podporu sportu handicapovaných.

„Dnes jsem slavnostně přijala a předala čestné uznání za skvělou reprezentaci účastníkům letošních paralympijských her v Riu. Přivezli sedm medailí. Ve sportu nejde vždy jen o vítězství, ale především o překonávání vlastních hranic a v tom jsou všichni z nich jedineční a za to jim patří dík,“ uvedla na setkání ministryně Valachová.

Ministryně současně oznámila větší finanční podporu handicapovaných sportovců v příštích letech. Programy na podporu sportovních organizací pro příští rok jsou podle Valachové připraveny.

„To je pro sport handicapovaných výborná zpráva. Jsme velmi rádi, že se rozpočet podařilo navýšit,“ komentovala zvýšení podpory výkonná předsedkyně Českého paralympijského výboru Alena Erlebachová. Podle ní tak čeští handicapovaní reprezentanti budou mít lepší podmínky na přípravu na další paralympijské hry.

Videozáznam celého setkání: