V pondělí 13. září čekala stolního tenistu Jiřího Suchánka bitva o bronzovou medaili v kategorii TM2, v níž nastoupil proti Francouzi Molliensovi. V napínavém zápase Suchánek úvodní dva sety s přehledem vyhrál. Třetí set se podařilo Francouzovi otočit a vyhrál jej 11:7. Ve čtvrtém setu se pak Suchánek vrátil ke své hře a medailový sen proměnil ve skutečnost.

Suchánek si na svého soupeře před zápasem věřil: „Nastupoval jsem do zápasu s tím, že soupeř je hratelný. Vzájemná bilance hovořila sice jasně ve prospěch Francouze, ale nenechal jsem se tím rozhodit a chtěl jsem po včerejším úspěchu Běly Třebínové přidat další medaili pro náš tým.“

A vstup do zápasu našemu reprezentantovi skutečně vyšel: „Ze začátku jsem nasadil mírnější tempo, zbytečně jsem ‚netlačil na pilu‘ a na soupeře to zabralo. Po dvou vyhraných setech jsem si ale řekl, že můžu ještě trochu přidat a možná jsem se nechal trochu unést. Nedařilo se mi míček umísťovat, kam jsem chtěl, a set jsem prohrál.“

„Na soupeři ovšem bylo vidět, že je nervózní a kazí míče. Toho jsem nakonec dokázal využít a po čtyřech setech bylo rozhodnuto. Samozřejmě jsem moc šťastný, před čtyřmi lety v Londýně jsem nevyhrál jediný zápas a skončil osmnáctý – tady mám medaili. Je to trochu jako sen,“ řekl 34letý reprezentant z Liberce.

Ve středu bude fandit zbylým dvěma stolním tenistům Ivanu Karabcovi s Danielem Horutem, kteří nastoupí k prvnímu utkání v týmové soutěži.