Ve čtvrtek 15. září pokračoval program paralympijských her v Rio de Janeiru za účasti českých sportovců. Na atletickém stadionu nastoupili ke své premiéře na letošních hrách Dušan Grézl s Petrem Vrátilem, kteří se představili v hodu oštěpem, a pokračovalo se také v bazénu, kde do finále postoupili Běla Třebínová i Miroslav Smrčka.

Na Sambodromu mezitím zápolily lukostřelkyně Markéta Sidková a Lenka Kuncová, bohužel se ale ani jedné nepodařilo svou soupeřku předčit. Přestože Sidková měla k postupu blíže. „Bylo to velmi vyrovnané, ale v rozhodující okamžik mi šíp vzal poryv větru a trefila jsem trojku. S tím už nic nešlo dělat,“ popsala mladá reprezentantka z Ostravy, která přes ztrátu dvou úvodních setů sahala po obratu.

První český reprezentant v jachtingu Daniel Bína po včerejších komplikacích, kdy jeden závod nedokončil a k dalšímu nemohl nastoupit, dnes mezi 16 závodníky dojel nejlépe, devátý. A menším problémům čelila i bronzová medailistka Běla Třebínová, jejíž finálový závod byl o několik minut odložen. Nakonec obsadila s časem 3:41.76 pátou příčku. Miroslav Smrčka doplaval ve finále osmý.

Na klisně Lata Brandis se svého prvního ostrého závodu zúčastnila také mladá reprezentantka v paradrezuře Anastasja Vištálová. Mezi 26 závodnicemi skončila s hodnocením 67,652 % na 13. místě, se kterým mohla být spokojena.

Atletka Anna Luxová předvedla ve vrhu koulí solidní výkon 8,20, který jí stačil na pátou příčku.