Česká sledge hokejová reprezentace má za sebou úvodní zápas na mistrovství světa B skupiny v japonském Tomakomai a čeští fanoušci si těžko mohli představovat lepší vstup do turnaje. Reprezentaci Velké Británie totiž svěřenci trenéra Jiřího Břízy deklasovali výsledkem 12:0. Příštím soupeřem našich je Slovensko, s nímž se utkají ve středu.

Ráz úvodního zápasu určil gólem již ve 3. minutě Zdeněk Krupička – hráč pražské Sparty. Na trefu mu ve vlastním oslabení přihrál útočník Karlových Varů Michal Geier, který v loňském ročníku České sledge hokejové ligy ovládl žebříček kanadského bodování. V 9. minutě si pak role obrátili a Geier po přihrávce Krupičky zvyšoval na 2:0.

Ještě do konce prvního dějství tak naši vedli 4:0 a svým výkonem soupeře jednoznačně převyšovali. To potvrdil i další vývoj zápasu, v němž dominovali hlavně oba úvodní střelci – Krupička a Geier, kteří se činili a nastříleli Britům každý čtyři góly. Naopak téměř bez práce byl v úvodním zápase brankář Michal Vápenka. Ukazatel skóre se nakonec zastavil za stavu 12:0.

 „Tým Velké Británie se teprve rozvíjí, takže zatím nemají ve všech pětkách tak kvalitní hráče, aby nám mohli konkurovat. Za což jsem rád, protože jsme do Japonska odletěli relativně pozdě a klukům takový zápas pomůže s aklimatizací a také samozřejmě zvedne sebevědomí,“ řekl po zápase trenér Jiří Bříza.

I přes vysokou výhru však český kouč vidí prostor pro zlepšení. „Budeme muset ještě vypilovat obrannou činnost ve středním pásmu a také bych si představoval jednodušší řešení v koncovce. Zítra nás čeká daleko těžší soupeř, k němuž musíme přistoupit maximálně zodpovědně,“ varoval před utkáním se Slovenskem dlouholetý lodivod naší reprezentace.

Zápas s výběrem Slovenska, v němž figuruje také řada hráčů z české ligy, je naplánováno na středu v 6:30 středoevropského času a sledovat jej bude možné živě na YouTube.

Soupisky v zápase Česká republika : Velká Británie – 29. 11. 2016

Česko: Vápenka – Kubeš, Hábl, Berger, Hrbek – Krupička, Raul, Geier – Šafránek, Novák, Palát – Doležal
Velká Británie: Gaze – Clarkson, Brown – Bonner, Woollias, Nicholson, Warner, Christopher, Turner, Farmer, Coleman, Le Galloudec

 

Záznam utkání