SAZKA společně s Českou televizí vytvořily charitativní kalendář Pomáháme sportem, kde naleznete snímky dvanácti moderátorek a redaktorek ČT sport s dvanácti mužskými sportovními hvězdami. Jedná se o charitativní kalendář a výtěžek prodeje půjde na podporu mladých a sociálně znevýhodněných sportovců prostřednictvím České olympijské nadace.

Jak pravidelný čtenář našeho webu jistě ví, Česká olympijská nadace, zejména díky společnosti SAZKA, která je hlavním partnerem tohoto projektu, podporuje i handicapovené děti, které mají chuť sportovat, ale chybí jim dostatek finančních prostředků. Nyní však může každý přispět do tohoto projektu a koupí kalendáře za 365 Kč se zařadit vedle společnosti SAZKA a pomyslně každý den v příštím roce přispět jednou korunou na tento smysluplný projekt.

Jednou z tváří, která se v kalendáři objevila, je  i sportovní redaktorka Veronika Macková, která se v ČT zabývá sportem pro handicapované a v kalendáři bude s největší českou paralympijskou hvězdou Jirkou Ježkem. Sama přibližuje, jak kalendář vznikl: „Když jsme měly s holkami z redakce dámský vánoční večírek a mělo nás být přesně dvanáct, tak mě napadlo, že bychom mohly nafotit kalendář, a nápad se ujal. Tím, že dělám hlavně sport handicapovaných, tak jsem chtěla někoho z těchto sportovních odvětví. Kalendář měl být o skutečných hvězdách, takže proto Jiří Ježek, nejlepší cyklista v historii paralympijských her. S Jirkou se fotilo skvěle, byla to celkem i legrace, v rozhovorech jsme na sebe navzájem ‚napráskali‘ pár méně známých věcí.“ O jaké věci se jednalo, nám však již nesdělila.

Níže přinášíme snímky z focení kalendáře a z křtu, který se konal 22.11.2016