Praha – 21. prosince 2016 – Český paralympijský výbor (ČPV) bude mít od začátku příštího roku nového předsedu. Výkonné grémium (VG) ČPV na dnešním jednání zvolilo do této funkce Ondřeje Sejpku, který je současně také předsedou sportovního svazu Česká federace Spastic Handicap. Ve funkci výkonné předsedkyně tuzemského paralympijského výboru zůstává Alena Erlebachová.

Volba nového předsedy ČPV se uskutečnila podle platných stanov před koncem roku, v němž končí paralympijský cyklus. Výkonné grémium, nejvyšší orgán ČPV, zůstává v dosavadním složení.

Nový předseda se ujme své funkce 1. 1. 2017. Mezi jeho priority bude patřit dokončení nových stanov. Letos 35letý Sejpka je nejmladším z předsedů členských svazů v ČPV.

K zájmu o handicapované Ondřeje Sejpku přivedla jeho matka, která jako zdravotní sestra pečovala o postižené. „V jejich prostředí jsem se pohyboval už od dětství, později jsem se do práce s nimi zapojil jako dobrovolník a v roce 2003 už jsem byl součástí pořadatelského týmu ME v cyklistice,“ vzpomíná.