Předposlední dvoukolo základní části E.P.C. Management České sledge hokejové ligy přineslo tradičně řadu atraktivních utkání. Střetli se mimo jiné úřadující mistr SHK LAPP Zlín s vedoucím celkem letošního ročníku z Karlových Varů. A v utkání Českých Budějovic proti Pardubicím padlo neuvěřitelných 22 branek.

Jen nejtěsnější bodové rozdíly od sebe dělily nejúspěšnějších pět týmů soutěže po předchozím hracím víkendu, což je důvod, proč 11. a 12. ligové kolo značně zamíchalo obsazením předních příček, které garantují účast v boji o medaile.

Černý kůň soutěže HC KES Studénka se po prohře 2:3 s Karlovými Vary a výhře nad Litvínovem (4:1) přesunul ze slibného třetího místa až na páté. O příčku výše se vyhoupli Pardubičtí, i když pouze díky lepší gólové bilanci. Tu si vylepšili sympatickým výkonem, kdy překvapili pražskou Spartu na jejím ledě (4:1), ale zejména kanonádou, kterou o den později předvedli v Českých Budějovicích. Aktuálně šestým Jihočechům totiž Pardubice nadělily 19 gólů, pod nimiž je z větší části podepsána dvojice Berhnard Hering a Pavel Kubeš.

Druhý víkendový zápas ovšem České Budějovice zvládly a díky třígólové první třetině na domácím ledě zvítězily nad Olomoucí, která se tak posunula na sedmou příčku. Poslední zůstává nadále Litvínov po prohrách se Studénkou a Zlínem.

Právě zlínští sledge hokejisté, kteří obhajují loňský titul, měli tentokrát na programu velmi rozličné soupeře. Poté, co si v sobotu poradili s posledním Litvínovem suverénně 12:0, přivítali na svém ledě o den později naopak vedoucí celek soutěže – Karlovy Vary. Vzhledem k minimálním bodovým rozdílům mezi týmy šlo Zlínským tři kola před koncem základní části prakticky o všechno. Výhrou se mohli dostat do boje o titul, zatímco prohra by je poslala mimo pozice zaručující play-off.

A na domácích bylo hned od začátku utkání vidět, že přípravu nepodcenili. Již ve druhé minutě otevřel skóre ranou pod břevno Martin Joppa. O pět minut později však dokázal odpovědět karlovarský ostrostřelec Michal Geier. Zlínští se tím nicméně nenechali rozhodit a ještě do konce třetiny přetavili svou převahu ve dva další góly. Když pak ve druhém dějství zvyšoval na 4:1 David Palát, neměli domácí už kam spěchat. Soustředěným týmovým výkonem si tak pohlídali tři body a v tabulce se vyhoupli na druhé místo se ztrátou jediného bodu právě na žraloky z Karlových Varů.

Závěrečná kola základní části ČSHL jsou naplánována na víkend 21.–22. 1. a na programu jsou mimo jiných i utkání Pardubice–Karlovy Vary či Zlín–Sparta, která mohou celkovým pořadím ještě na poslední chvíli pěkně zamíchat.

# Tým Z S B
1. Karlovy Vary 12 42:20 27
2. Zlín 12 70:19 26
3. Sparta 12 36:14 26
4. Pardubice 12 69:30 25
5. Studénka 12 59:21 25
6. Č. Budějovice 12 21:74 9
7. Olomouc 12 25:55 6
8. Litvínov 12 4:93 0

Foto: SKV Sharks Karlovy Vary