O víkendu 4.–5. února proběhly první zápasy vyřazovací části E.P.C. management České sledge hokejové ligy. V soubojích nejlepší čtveřice si poslední zápas základní části zopakovaly Pardubice s Karlovými Vary a na led pražské Sparty zavítal obhájce titulu ze Zlína. V play-out hostil Litvínov dvakrát Studénku a v Českých Budějovicích se představili sledge hokejisté z Olomouce.

Jedinou dvojící, která má již po prvním víkendu odehráno, je Litvínov–Studénka. Na vlastním ledě se Litvínovští, kteří v základní části soutěže nedosáhli ani na bod, pokoušeli o překvapení marně. Sledge hokejisté Studénky, do poslední chvíle bojující o účast v play-off, dovolili domácím ve dvou zápasech jedinou trefu, zatímco sami rozvlnili síť 23krát. Litvínov si tak zahraje o sedmé místo, zatímco Studénka se o pátou příčku popere s lepším týmem z dvojice České Budějovice – Olomouc.

A v tomto souboji mají zatím lepši pozici Jihočeši, kteří ve vyrovnané bitvě nakonec dokázali využít domácího prostředí a v samostatných nájezdech získali první výhru.

Mustangové jsou k nezastavení

V semifinálových zápasech play-off hostily Pardubice po dvou týdnech opět Karlovy Vary, jež v posledním kole základní části připravily o prvenství. A i v tomto zápase Mustangové znovu potvrdili svou fantastickou formu z posledních týdnů. Od první minuty ohrožovali branku soupeře a i přes několik vyloučení vedli po dvou třetinách 2:0. Poslední naděje hostů pak pohřbil Pavel Kubeš a zejména Bernhard Hering, který ve třetím dějství završil hattrick. Karlovarští tak odjeli domů s nelichotivým výsledkem 0:5 a před domácím utkáním mají o čem přemýšlet.

Gólově dietnější utkání se odehrálo před zraky pražského publika mezi domácí Spartou a celkem Zlína. Hosté nastoupili do utkání aktivněji, ovšem gól se jim v první třetině vykřesat nepodařilo. Ten přineslo až druhé dějství, v němž se prosadil Petr Stodůlka. A trefa tohoto sedmapadesátiletého sledge hokejového matadora byla nakonec vítězná, přestože se sparťané hnali za vyrovnáním do poslední minuty. Zlínské však skvěle podržel brankář Jan Matoušek. Zlínští jsou tak o krůček blíže fantastickému třetímu titulu v řadě.

Příležitost potvrdit tyto nejvyšší ambice dostanou o víkendu 18.–19. února, kdy jsou na programu druhá a případně i třetí rozhodující kola semifinálových bojů. Mezitím se ovšem celek SHK LAPP Zlín chystá ještě na mezinárodní sledge hokejový turnaj ve švédském Malmö.

Aktuální stav semifinálových sérií

Play-off

SHK LAPP Zlín : Sparta Praha (1:0)

SKV Sharks K. Vary : SHK Mustang AUTO IN Pardubice (0:1)

Play-out

HC KES Studénka : HC Litvínov (2:0)

SOHO Kohouti Olomouc : Motor České Budějovice (0:1)

Foto: SHK Mustangové Pardubice