O víkendu 18.–19. února proběhly rozhodující semifinálové zápasy play-off české sledge hokejové ligy. V nich měly týmy, které se v základní části umístily výše, výhodu domácího prostředí. Té se podařilo využít mistrovskému Zlínu na úkor pražské Sparty. Naopak Karlovy Vary ani na domácím ledě dvě výhry v řadě nezvládly, takže se proti Zlínu v souboji o titul postaví Pardubice.

Série play-off ČSHL se hrají na dva vítězné zápasy a první výhru měly po prvním hracím víkendu na svém kontě celky Pardubic a Zlína. Druhý jmenovaný tým si pro výhru dojel na Spartu a v sobotu se tak poprvé v play-off představil na vlastním ledě.

A zlínští hráči, povzbuzení úspěšnou účastí na mezinárodním turnaji v Mölmo, nedali před domácím publikem svému soupeři šanci. Již v 11. minutě vedli zásluhou Davida Hábla o dva góly. Sparťané ani poté sice zbraně nesložili, ovšem nedokázali využít přesilovky, ani dalších šancí. Zlín navíc podržel ve výborné formě hrající gólman Molek. Pražané si tak z Moravy odvezli prohru 0:5 a vyhlídku na souboj o bronzové medaile.

Druhá semifinálová dvojice předvedla divákům o něco větší drama. Karlovy Vary po prohře v Pardubicích chtěly na domácím ledě uhrát dvě vítězství, jež by jim zajistila postup do finále. A Západočeši nezačali vůbec špatně, když, mimo jiné zásluhou reprezentační opory Michala Geiera a jeho hattricku, v prvním zápase přejeli soupeře poměrem 7:2.

Neděle však přinesla jiný obrázek. Pardubičtí Mustangové, kteří zejména v závěru základní části předváděli fantastickou formu, se z vysoké porážky rychle oklepali. Na svého soupeře, jenž se možná naopak nechal příliš ukolébat, nastoupili hned od začátku zápasu. Již v 8. minutě tak po zásazích Davida Motyčky a Pavla Kubeše vedli hosté o dvě branky.

Vypjatý zápas poté přinesl několik zmařených šancí na obou stranách, ovšem Západočeši nadále tahali za kratší konec. Po minele brankáře Bočka se jim sice podařilo snížit, nicméně změnit průběh zápasu již nedokázali. Výsledek 1:4 pak ve 38. minutě pečetil Pavel Doležal.

Pardubice se tak ve finále, které propukne o víkendu 11.–12. 3., pokusí zabránit Zlínu v získání třetího titulu v řadě, zatímco Karlovy Vary si zahrají se Spartou o titul druhého vicemistra.

Výsledky semifinálových sérií

Play-off

SHK LAPP Zlín : Sparta Praha (2:0)

SKV Sharks K. Vary : SHK Mustang AUTO IN Pardubice (1:2)

Play-out

HC KES Studénka : HC Litvínov (2:0)

SOHO Kohouti Olomouc : Motor České Budějovice (2:1)

Foto: SHK LAPP Zlín