V pátek 10. 3. bylo slavnostně zahájeno halové mistrovství Evropy v atletice. Na této vrcholové akci sportovců s intelektovým postižením, kterou v letošním roce hostí česká metropole, nechybí ani pětice domácích reprezentantek. A těm vstup do závodů vyšel na jedničku. Hned v pátek se do závodů zapojila dvojice atletek – Kateřina Husáková a Tereza Titěrová, které čekaly rozběhy na 400 m.

Obě domácí reprezentantky své rozběhy s přehledem ovládly, Kateřina Husáková za sebou s časem 61,52 s nechala druhou Rusku Randelinovou s rezervou téměř celé sekundy. Tereza Titěrová pak své soupeřky předčila časem 62,09 s.

V sobotu nastoupily ke sprintu na 60 m také další naše reprezentantky – Veronika Skuhrovská, Zuzana Svátková a Veronika Votroubková. Nejrychlejší z našich byla devatenáctiletá Tereza Titěrová, která zaběhla skvělých 8,35 s a kvalifikovala se do finále. Veronika Votroubková ve stejném rozběhu skončila sedmá.

Na sedmém místě v druhém rozběhu skončila také naše nejzkušenější závodnice Zuzana Svátková. Veronika Skuhrovská v tomto rozběhu obsadila s časem 8,40 s druhé místo a stejně jako Tereza Titěrová se kvalifikovala do odpoledního finálového závodu.

Kompletní informace o šampionátu a také výsledky najdete na www.prague2017.org.

Ota Černý