Česká republika se dočkala medailové radosti na halovém mistrovství Evropy v atletice, které od pátku hostí pražská hala Otakara Jandery. Ze závodu na 60 metrů má domácí výprava stříbro zásluhou Terezy Titěrové a bronz díky Veronice Skuhrovské. Obě atletky se navíc společně se Zuzanou Svátkovou a Kateřinou Husákovou podepsaly pod stříbrný úspěch ve štafetě.

Titěrová i Skuhrovská si vedly dobře už v rozbězích šedesátimetrové trati, Titěrová dokonce ten svůj vyhrála. Ve finále A pak nestačily obě Češky pouze na vítěznou Rusku Anastisiiu Glushkovovou, která vyhrála zlato v čase 8.26. Titěrová prolétla cílem za 8.38, Skuhrovská byla jen o dvě setiny pomalejší.

V béčkovém finále šedesátky obsadila třetí místo Zuzana Svátková, čtvrtá skončila Veronika Votroubková. Skuhrovská se jako jediná z českých žen představila také ve skoku dalekém, kde nejlepší pokus zaznamenala hned v první sérii – 4.79 metru, což nakonec stačilo na šesté místo.

Ve štafetě na 4×200 metrů patřilo domácí kvarteto mezi kandidáty na medailové umístění, a tyto předpoklady se nakonec naplnily. Jako první vylétla na trať ve čtvrté dráze Zuzana Svátková, která předávala Kateřině Husákové, třetí se vydala do boje Tereza Titěrová a roli finišmanky splnila na jedničku Veronika Skuhrovská. Stříbrnou medaili si Češky pověsily na krk za čas 1:51.25. Vyhrály Rusky, třetí skončila Ukrajina.

Kompletní výsledky ze soboty lze najít na http://prague2017.org/results-march-11-2017/.

Tereza Jelínková