Úspěchem v podobě pěti cenných kovů skončilo pro Českou republiku mistrovství světa neslyšících alpských lyžařů. Všechny medaile, které si česká výprava z rakouského Innerkremsu odváží, vybojovala na svahu Tereza Kmochová. Šestadvacetiletá lyžařka má stříbrné medaile ze sjezdu, Super-G a superkombinace, na nejvyšší stupínek dosáhla v obřím slalomu a slalomu.

Kmochová obhajovala pět zlatých medailí z posledních světových šampionátů. V Rakousku ale našla přemožitelku v osobě Rusky Jeleny Jakovišinové, která ji porazila právě ve sjezdu, Super-G i superkombinaci.

„No, moje vítězná šňůra na velkých neslyšících závodech (15 vítězství za sebou…!) je konečně překonaná. Jednou to muselo přijít a je potřeba se taky naučit prohrávat,“ ukázala pravého sportovního ducha Kmochová, která takhle okomentovala závody na svém facebookovém profilu.

„Ale musím dodat, že Jelena Jakovišinová je velmi zkušená ruská sjezdařka. Byla například čtrnáctá na olympiádě v Soči nebo vyhrála univerziádu a teprve teď poprvé závodí s námi,“ dodala Kmochová.

Na svahu sváděly ty dvě úžasné bitvy, vždyť ve sjezdu dělilo Kmochovou od vítězné Rusky jen 0,38 vteřiny a v superkombinaci rozhodla o vítězce v součtu obou časů pouhá jedna desetina vteřiny.

„V budoucnu to budou aspoň zajímavé bitvy,“ těší se Tereza Kmochová.

Další český reprezentant Jiří Hartig se v mužské kategorii umístil na 9. místě ve sjezdu, v juniorské kategorii tak získal stříbrnou medaili. Druhý závodní den navíc dosáhl na titul juniorského mistra světa v Super-G, když se v celkovém pořadí umístil na výborné 7. pozici.

Superkombinaci zahájil Jiří Hartig skvěle, když po prvním kole (Super-G) držel vynikající páté místo, kvůli zranění kolene ale do druhého kola nenastoupil.