V devět hodin večer odstartuje ve čtvrtek v pražské Stromovce další ročník populárního Nočního běhu pro Světlušku. Výtěžek charitativního běhu, který měl svou premiéru právě v hlavním městě před šesti lety, poputuje k lidem s těžkým zrakovým postižením. Běh letos odstartoval v Olomouci, kromě Prahy zavítá ještě do Brna a Jihlavy.

„Přijďte se přesvědčit, že běhat potmě má smysl a setkat se s některými z těch, kterým může Světluška díky dárcům svítit na cestu životem. Společně si pak užijeme magickou atmosféru, kdy si symbolicky rozsvítíme čelovky a vyrazíme každý svým tempem na trať,“ říká na oficiálním webu Světlušky Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu, který Noční běh pro Světlušku organizuje.

Vloni vybrali organizátoři pro nevidomé částku 2 315 000 korun, cílem letošního ročníku je tuto cifru samozřejmě pokud možno navýšit. Registrovat se může každý na webu www.behprosvetlusku.cz.

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá dětem i dospělým s těžkým zrakovým postižením. Funguje od roku 2003 a zapojilo se do něj už více než 80 000 dobrovolníků a miliony dárců.

Program a mapu akce naleznete zde. Novinky o běhu lze najít na oficiálním webu a také na facebookové stránce Světlušky.

Zdroj: oficiální stránky Světlušky