Čeští handicapovaní golfisté přivezli hned několik skvělých výsledků z turnaje v Itálii, který je zařazen do Evropské série EDGA Golf Tour. Populární třídenní turnaj se konal na římském hřišti Parco de Medici, kde se bude v roce 2022 odehrávat známý Ryder Cup. Česko reprezentovali v kategorii stroke play Zbyněk Kotek a Miroslav Lidinský, v kategorii stableford Jakub Kovařík.

Všichni hráči se museli během turnaje vypořádat nejen s technickou náročností hřiště, které je navíc velmi dlouhé, ale také se silným přímořským větrem.

Českým reprezentantům se to podařilo na výbornou. V kategorii stroke play obsadil Miroslav Lidinský druhé a Zbyněk Kotek třetí místo.

V kategorii stableford jednoznačně dominoval dvojnásobný vítěz Evropského poháru Jakub Kovařík, který s velkým náskokem zvítězil.

Do aktuální sezony EDGA Tour 2017 je zařazeno celkem 12 turnajů včetně mistrovství Evropy týmů. Zmíněný turnaj Italian Open byl třetím v pořadí. Tour zavítá také do České republiky, Czech Disabled Golf Masters 2017 se uskuteční v termínu 16.–18. června na hřišti ve Mstěticích. Turnaj získal zařazení do nejvyšší kategorie Premier, očekává se účast evropské špičky.

Zdroj: www.czdga.cz

Foto: Facebook CZDGA