Prázdniny nanečisto alias Zahradní slavnost, to je název XVII. ročníku sportovně-společenské akce pro děti, která se konala včera v Praze. Motem akce bylo „Otevření Jedle světu …. aneb i na vozíku se dá žít a dovádět“. Za cíl si organizátoři dali skrze zábavu propojit svět dětí bez ohledu na to, jestli mají nějaký handicap, nebo ne.

Proto byli pozváni žáci z běžných základních škol a přijít mohl každý, kdo měl chuť vyzkoušet si netradiční disciplíny – včetně slaňování vyšehradských hradeb na vozíku! Pro účastníky byl připraven soutěžní osmiboj vycházející ze sportů, kterým se věnují členové Sportovního clubu Jedličkova ústavu Praha, a také lanový program plný lezení, houpání a traverzování.

Po slavnostním zahájení přišla ukázka krátkého programu biketrialu v podání kaskadérské skupiny Crazy Day. Celým dnem provázal jako moderátor Radek Musílek z Jedličkova ústavu.

Ve sportovním osmiboji mohli účastníci vyzkoušet jízdu na veslovacím trenažéru, bocciu, „autoškolu“ na vozíku – slalom, vrh koulí či míčkem, lukostřelbu, závěsný kuželník, šipky a hody na cíl. V lanovém programu nechyběla lanovka, nízká lana a slaňování hradeb Vyšehradu.

V dopolední části proběhlo předání šeku SC JÚ Praha od ČZU, respektive akce Vltava Run + předání bezbariérového vozu od firmy S-Mobil pro o.p.s. Borůvka Praha, která ve spolupráci s Nadací Jedličkova ústavu realizuje bezbariérovou dopravu pro klienty JÚŠ.

Celou akci doprovázela produkcí hudební skupina Swingkopa a na závěr se znovu představila kaskadérská skupina Crazy Day. Dostupná byla také expozice kompenzačních pomůcek firmy Otto Bock. Nechyběl tradiční skákací hrad, občerstvení od TA Kavárny a dárky pro všechny soutěžící.

Hlavním partnerem akce je životní pojištění FLEXI od Pojišťovny České spořitelny, která v rámci svého přístupu ke společenské zodpovědnosti podpořila tuto akci nejen finančně, ale zaměstnanci pojišťovny se sami aktivně dobrovolně zapojili do organizace celého dne.