Pečlivě připravený finálový závod Evropského poháru handicapovaných cyklistů v Praze na Strahově, v hvězdné mezinárodní konkurenci, přinesl celou řadu vynikajících výsledků českých reprezentantů, kteří tak věnovali sympatický dárek svému reprezentačnímu kolegovi a legendě světové cyklistiky, Jiřímu Ježkovi, pro kterého byl strahovský závod posledním v kariéře.

Jiří Ježek si svůj poslední závod skutečně užil a závodil tak, jak ho diváci znali po celou jeho kariéru – koncentrovaný, stále aktivní na špici závodu, tvořící celý závod.

Dramatický závod ve velmi vysokém tempu s častými nástupy se rozhodoval až v hromadném spurtu a Jiří Ježek, za ovací diváků a v emotivní atmosféře, vybojoval třetí místo.

Do nedělní časovky, své parádní disciplíny už Jirka nenastoupil a symbolicky, na úplném vrcholu, ukončil svou nevšední sportovní kariéru.

Ve velkém stylu se představili i ostatní čeští jezdci. Vítězství ve svých kategoriích a prestižní modrý dres s logem finálového závodu, hodnotnou porci cenných bodů do světového rankingu si za vítězství odnášejí: Patrik Jahoda (Nutrend Specialized Racing), Kateřina Antošová (Černí koně) a Ivo Koblasa (Favorit Brno), stříbro vybojovala Tereza Diepoldová (Nutrend Specialized Racing), nestárnoucí Michal Stark (Stark Team) a Jiří Kuchta a bronz získali handbikeři Tomáš Mošnička (Dukla Praha) a Tomáš Nevěčný (Černí Koně).

Celkové výsledky: http://wyniki.b4sport.pl/para-cycling-european-cup-2017/m52.html

Výsledky General Ranking Results ParaCycling Cup Prague 2017_General Ranking

Zdroj: ČATHS

Foto: Facebook Jiřího Ježka