Už pátý ročník projektu Nezastavitelní by Birell odstartoval minulý týden. Projekt se zaměřuje na ty, kteří rádi sportují a nezastaví je ani handicap. K tomu, aby sportovat mohli, ale mnohdy potřebují speciální sportovní pomůcky. A právě ty mohou díky zmíněnému projektu, co něhož je možné se zaregistrovat na webových stránkách, získat.

Registrace přihlášek probíhá od 5. února do 5. března na www.nezastavitelni.cz/registrace. Zaregistrovat se zde mohou lidé, které potkala zákeřná nemoc, úraz s trvalými následky nebo mají vrozený handicap, ale přesto se nevzdali a chtějí aktivně sportovat. Třeba prostřednictvím handbiku, sledge běžek a dalších speciálních sportovních pomůcek.

Finalisty projektu Nezastavitelní v České republice a na Slovensku vybere ze všech došlých přihlášek odborná komise v čele s paralympionikem Jiřím Ježkem, který je ambasadorem projektu za Českou republiku. Vybrané finalisty pak čeká rok plný zážitků a neobyčejných setkání.

„Smyslem projektu je motivovat lidi k pohybu a pohybem pomáhat těm, kteří neměli v životě takové štěstí. A v tom je jeho kouzlo,“ říká manažerka projektu Veronika Hořáková.

Během léta bude po celé ČR a SR putovat speciální brána. Za každého, kdo pod ní projde, věnuje organizátor projektu Birell 5 Kč. Za celkovou částku pak pořídí sportovní potřeby pro Nezastavitelné. Kromě aktivit u bran mohou lidé podpořit Nezastavitelné také přispěním do kasiček u bran, zakoupením dárků z e-shopu projektu či přispěním na Konto Bariéry.

Letošní ročník projektu Nezastavitelní by Birell je už pátým v řadě. Během pěti let pomohl projekt 38 hendikepovaným lidem na Slovensku a v České republice. Díky speciálním sportovním pomůckám v hodnotě přibližně 3,4 milionu korun se mohli vrátit k aktivnímu stylu života.

Jen vloni se do projektu zapojilo bezmála 200 tisíc lidí, kteří pomohli Nezastavitelným získat na sportovní vybavení 1,3 milionu korun.

Zdroj: tisková zpráva