Český paralympijský tým má nového hlavního partnera. V návaznosti na celosvětové partnerství paralympijských her uzavřel Český paralympijský výbor (ČPV) smlouvu s Toyotou, a to až do roku 2024. Spolupráci stvrdili na dnešní tiskové konferenci ředitel Toyota Central Europe-Czech Martin Peleška společně s Alenou Erlebachovou, výkonnou předsedkyní ČPV.

ČPV si již přezval první vozy, kterými jsou zejména hybridní Toyoty RAV4. V dalších týdnech se mohou sportovci těšit také na užitkové vozy Toyota Proace a vůz je připraven rovněž pro vítěze ankety Nejlepší handicapovaný sportovec roku. Celé partnerství podpoří v nejbližších dnech v tuzemských médiích také televizní a online kampaň s názvem „Start your impossible“.

„Mobilita v podání Toyoty přesahuje rámec automobilů. Spočívá v překonávání překážek a uskutečňování snů. I proto je hlavní motto naší kampaně, která provází letošní paralympijské hry, „Start your impossible“. Chceme lidem pomoci překonat nemožné a dát jim možnost uskutečnit všechny své sny a přání,“ uvedl Martin Peleška, ředitel Toyota Central Europe – Czech.

„Nejde pro nás jen o čest, že se můžeme podílet na tak neuvěřitelných sportovních výkonech. Pro nás je to zároveň významný krok pro naplnění naší vize, kterou je plně mobilní společnost, v níž má každý stejnou šanci bez ohledu na to, zda žije s nějakým druhem postižení či nikoli,“ dodal Peleška.

„Stejně jako Toyota, také Český paralympijský výbor se těší na dlouhodobou spolupráci. Oceňujeme, že Toyota přistupuje k ČPV a handicapovaným sportovcům jako takovým velice vstřícně. Za to bych jim chtěla vyjádřit velký dík,“ doplnila výkonná předsedkyně ČPV Alena Erlebachová.

Celosvětové i lokální partnerství Toyoty podpoří rovněž rozsáhlá kampaň v televizi i na internetu. V kampani se objeví například kanadská paralympijská sportovkyně Lauren Woolstencroftová, osminásobná paralympijská vítězka ve sjezdovém lyžování, nebo členové české sledge hokejové reprezentace.

Český paralympijský výbor