Poslední den před návratem do vlasti přijali naši paralympionici v Pchjongčchangu pozvání na recepci uspořádanou českou ambasádou v Jižní Koreji. V hotelu InterContinental v resortu Alpensia nedaleko paralympijské vesnice přijal celou výpravu velvyslanec Tomáš Husák, který během her naše reprezentanty podporoval i na sportovištích.

„Pozvání na recepci s panem velvyslancem jsme přijali velice rádi. Byli jsme se zaměstnanci ambasády v kontaktu v průběhu celé paralympiády a víme, že nám všichni moc fandili,“ řekla vedoucí výpravy Lenka Matošková.

Velvyslanec dostal od české výpravy originální dres vlajkonoše Miroslava Hrbka podepsaný všemi hráči. Michal Vápenka k tomu přidal i svou brankářskou hokejku.

Velvyslanec Husák poděkoval nejen za dárky, ale také za reprezentaci a popřál sportovcům mnoho zdarů i směrem k dalším zimním hrám, které bude hostit Peking.

„Myslím, že to bylo krásné zakončení celého našeho pobytu a pro sportovce vítaným zpestřením po náročném programu,“ zhodnotila Matošková.

Česká výprava dorazí na letiště Václava Havla v úterý v 16:40.