Už se to rozbíhá! Už ve čtvrtek se v Praze opět uskuteční Noční běh pro Světlušku. Start je naplánovaný na devátou hodinu večerní ve Stromovce. V rámci doprovodného programu, kterým provedou moderátoři Lucie Výborná a Stanislav Bartůšek, se můžete těšit na koncert kapely ZRNÍ, účast známých sportovních i hereckých osobností a nevidomých účinkujících.

„Ať jste běžec, chodec, student na vejšce nebo na univerzitě třetího věku, mamka doma či taťka v práci… prostě každý, kdo má rád pohyb a chuť pomáhat, je vítaný. Nemusíte běžet, přijďte se i jen tak projít,“ láká oficiální web.

Registrace před Výstavištěm otevírá v 18:30. Chvíle před startem pak můžete využít k masážím od nevidomých masérů či focení ve fotobudce.

Program a mapu akce naleznete zde. Novinky o běhu lze najít na oficiálním webu a také na facebookové stránce Světlušky.

Výtěžek ze startovného jde i letos v celé výši na konto Světlušky, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu pomáhajícího nevidomým.

Světluška pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Je oporou pro ty, které nelehký životní osud postavil před každodenní výzvu: znovu a znovu se učit životu ve tmě – bez pomoci jednoho z nejdůležitějších lidských smyslů. Světluška svítí od roku 2003. Do projektu se zatím zapojilo více než 80 000 dobrovolníků a miliony dárců.

Tereza Kubíčková

Zdroj: oficiální webové stránky Světlušky, ČSZPS