Stříbrnou a bronzovou medaili přivezli čeští handicapovaní střelci ze závodu Světového poháru, který se konal v polovině dubna v polském Štětíně. O stříbrnou radost se postaral Tomáš Pešek, ve stejném závodě (P5/StVzPi 40) pak obsadil bronzovou pozici Jakub Kosek. V soutěži družstev pak obsadil český tým dvakrát třetí místo.

V pátek ráno se střílela první disciplína P1 (VzPi 60), které se zúčastnil kompletní český tým ve složení Jakub Kosek, Tomáš Pešek, František Konečný a Vladimír Hraidel. Jak ukázaly výsledky, střelba na mezinárodním závodě není jako závod na domácí půdě, tlak konkurence a atmosféra mezinárodního závodu dala zabrat obzvláště nováčkům.

Nejlépe se dařilo Koskovi, který obsadil 11. místo (539 bodů), Pešek byl sedmnáctý (530 bodů), Konečný skončil devatenáctý (521 bodů) a Hraidel se umístil jako dvaadvacátý (511 bodů).

Hned další den čekala na střelce druhá disciplína, P5/StVzPi 40 – a to už bylo vše jinak. Ostych a nervozita zůstaly na hotelovém pokoji. Nastřílené výsledky českých reprezentantů zaskočily soupeře, když se podařilo v nelehkém boji obsadit dvě místa na bedně. Pešek s nástřelem 346 bodů vybojoval druhé místo a Kosek s nástřelem 342 třetí. Konečný obsadil 12. místo za nástřel 272 bodů a zůstal hluboko za svými možnostmi. V soutěži družstev v obou disciplínách obsadili Češi vždy 3. místo.

Světového Poháru v Polském Štětíně se zúčastnilo 120 sportovců z 27 zemí světa.

Zdroj a foto: ČATHS