O uplynulém víkendu se v Praze uskutečnilo mistrovství České republiky v malé kopané neslyšících žáků a juniorů. Na dvou hřištích si to o tituly rozdaly tři a tři týmy. Mezi žákovskými mužstvy byl nejlepší celek I. PSKN Praha, v juniorské kategorii pak zvítězil tým SSK Vítkovice. Příští rok bude mistrovství hostit jiné české město.

Turnaj žákovských týmů se v sobotu odehrál na hřišti s přírodní trávou v FK Motorlet a nastoupily k němu SSK Vítkovice, Sk Olympia a I. PSKN Praha. Hrálo se systémem na dvě kola, každý proti každému. Turnaj ovládlo mužstvo I. PSKN Praha, stříbrnou pozici bral SSK Vítkovice a bronzovou Sk Olympia. Nejlepším hráčem turnaje byl zvolen Lukáš Hamburg z vítězného týmu.

„Akce se obešla bez zranění a potyček mezi hráči, odehrávaly se mezi nimi vcelku vyrovnané souboje. Těší nás i práce rozhodčího Valáška, kterému bychom chtěli poděkovat. Stejně tak nás těší, že vyšlo krásné počasí,“ zhodnotil jeden z pořadatelů turnaje Jiří Kolíska.

V neděli pokračoval program turnaje zápasy juniorů, které ještě před startem provázely organizační potíže.

„Původně se mělo hrát hřišti TJ Úhelné Sklady, ale majitel hřiště dal na poslední chvíli přednost akci zdravých sportovců před naším turnajem pro neslyšící. Nakonec se nám naštěstí povedlo sehnat hřiště o trochu dále v Řeporyjích, za což jsem moc vděčný,“ uvedl Jiří Kolíska.

Mistrovství juniorů se zúčastnily tři týmy, domácí I. PSKN Praha, SKN Brno a SSK Vítkovice. Hrálo se 2×40 minut každý s každým. V prvním duelu překvapivě porazili Pražané Brno 5:2, ve druhém ale domácí schytali debakl 1:9 od Vítkovic. Poté se proti sobě postavila mužstva Brna a Vítkovic, duel ovládli Slezané 10:1.

„Zajímavostí je, že v obou brněnských zápasech vyfasoval za nevhodné poznámky směrem k rozhodčímu žlutou kartu stejný hráč, Filip Skýpala, což pro něj znamená, že na mistrovství, které se bude konat příští rok, nesmí nastoupit k prvnímu utkání,“ poznamenal Kolíska.

Program mistrovství ČR vyvrcholil předáním pohárů a medailí. Juniorskou kategorii ovládly Vítkovice, druzí skončili Pražané a třetí bylo Brno. Nejlepším hráčem byl vyhlášen vítkovický Ondřej Vodička.

Tereza Kubíčková