Vynikající výsledky českých cyklistů v úvodním podniku Světového poháru v Ostende pokračovaly i během silničního závodu, který se jel v průběhu soboty a neděle. Výborný výsledek zopakovala Kateřina Antošová, bronzová medailistka z časovky, když vybojovala 4. místo. Opětovný zisk bronzu ji unikl o vlásek kvůli střetu se Slovenkou Ankou Orozsovou, který ji v cílové rovince zbrzdil.

Svůj výsledek z časovky vylepšil o tři příčky Václav Antal, jeho 7. místo v závodě Světového poháru je v kategorii H3 nejlepším umístěním českého závodníka za posledních 10 let. Nutno dodat, že na startu kategorie H3 stála bezmála čtyřicítka závodníků včetně současné absolutní špičky, což Antalův výsledek staví do ještě lepšího světla. A jaké byly dojmy českého závodníka v cíli?

„Snažil jsem se uviset se špicí závodu co nejdéle. Byl to mazec. Oni jednou neuvěřitelné tempo! V závěru závodu mi trochu došlo. Ale i tak je to super výsledek.“

V kategorii tricyklů se dařilo Jiřímu Hindrovi o něco méně než v časovce, kterou vyhrál, ale i tak zajel v silničním závodě kvalitní páté místo.

Na své si přišel v neděli i závodník kategorii C2 Ivo Koblasa. Ten se snad konečně dostává z vleklého zdravotního problému, který jej letos v únoru zastavil i při účasti na mistrovství světa na dráze v Riu de Janeiro. Vidět to bylo v silničním závodě, kdy se mladý český závodník držel se špicí závodu, nechyběl v úniku osmičlenné skupiny a v závěrečném spurtu pro sebe urval čtvrté místo. Zvítězil Australan Hicks, druhý skončil Rus Gilmutinov a bronz si z Ostende odváží Kanaďan Chernove.

Světový pohár v cyklistice handicapovaných bude pokračovat druhým kolem v holandském Emmenu ve dnech 6. – 8. 7. 2018.

Kompletní výsledky SP Ostend 2018 naleznete na webových stránkách UCI.

Zdroj: ČATHS