Nizozemský Emmen bude tento týden dějištěm dalšího podniku Světového poháru v cyklistice handicapovaných. Český tým, který vstoupil do sezóny již bez své největší hvězdy Jiřího Ježka, který v loňském roce ukončil reprezentační kariéru, se pokusí navázat na úspěchy, kterých čeští jezdci dosáhli v úvodním závodě Světového poháru v belgickém Ostende.

Všichni nominovaní se totiž umístili v elitní světové Top 10, což jen dokládá potenciál a sílu omlazeného a renovovaného týmu handicapovaných cyklistů.

V nominaci šéftrenéra tělesně postižených cyklistů Viktora Zapletala jsou úspěšní závodníci České asociace tělesně handicapovaných sportovců, medailisté MS a SP Kateřina Antošová, Patrik Jahoda a  Ivo Koblasa, a také „navrátilec“ do vrcholové cyklistiky Václav Antal, který se v Ostende zařadil svým sedmým místem do světové elity pelotonu paracycling. Z České federace Spastic Handicap se objeví na startu tricyklisté Jiří Hindr a Petr Berger.

Do soubojů o bílý dres lídra Světového poháru nastoupí všichni závodníci v pátek 6. 7. časovkou jednotlivců, v sobotu a neděli bude Světový pohár pokračovat silničním závodem všech kategorií.

Více informací naleznete na www.caths.cz.

Zdroj: ČATHS