Mistrovství světa handicapovaných atletů se v příštím roce poprvé uskuteční ve Spojených arabských emirátech. Šampionát se uskuteční v termínu 7. – 15. listopadu 2019 na novém atletickém stadioně v Dubaji, jeho patronem bude korunní princ, šejk Hamdanea Almaktouma. Očekává se účast více než 1300 sportovců z více než stovky států.

Světový šampionát v Dubaji bude nejen vrcholem atletické sezony příštího roku, ale bude také poslední příležitostí pro sportovce vybojovat pro své národní paralympijské výbory účastnická místa na paralympijských hrách v Tokiu 2020.

„Je skvělé, že se tahle událost uskuteční na asijské půdě méně než rok před śtartem paralympiády v Tokiu. Dubaj a Spojené arabské emiráty jsou pro paralympijské hnutí významným partnerem už velmi dlouhou dobu a plně věříme, že Dubaj předčí naše očekávání,“ uvedl ředitel sekce letních sportů Mezinárodního paralympijského výboru Ryan Montgomery.

Dle prezidenta Národního paralympijského výboru Spojených arabských emirátů Mohammeda Al Hameliho, který je zároveň členem Mezinárodní paralympijské komise, je to skvělá příležitost ukázat světu, jak velký pokrok udělal para-sport v Dubaji a v celé zemi.

„Zúčastněné země a jejich sportovci zde najdou špičkové podmínky tak, aby mohli podat své nejlepší výkony. Zároveň to bude pro obyvatele Spojených arabských emirátů a také dubajských občanů skvělá příležitost vidět na vlastní oči ty nejlepší handicapované sportovce v akci.“

Mistrovství světa v Dubaji bude v pořadí devátým pořádaným světovým šampionátem. Ten poslední se uskutečnil v Londýně na stadioně, který hostil paralympijské hry v roce 2012, a přilákal 1150 sportovců z 90 zemí světa.