Finálové boje na ME v para lukostřelbě sice v Plzni začínají až v pátek, Češi už ale dnes mají jistotu dvou medailí. Ta první je bronzová ze soutěže týmů žen s kladkovým lukem a na kontě ji má trojice Šárka Musilová, Tereza Brandtlová a Lenka Kuncová.

Šárka Musilová bude mít cenné kovy určitě dva, v soutěži W1 mixů totiž s Davidem Drahonínským postoupila do pátečního finále, takže k bronzu přidá minimálně stříbro, ve hře je ale medaile nejcennější.

„Zastříleli jsme celkem dobře, hlavní ale je, že jsme byli o kousek lepší než soupeř,“ řekl o semifinálovém souboji s ruskou dvojicí David Drahonínský. Ten může být spokojený, v individuálním závodě vyhrál kvalifikaci a postoupil rovnou do čtvrtfinále, v mixu má jistotu finále.

„Nejsou to moje nejlepší výkony, ale zatím to stačilo. Včera byl prudký vítr, celkově se oproti uplynulým týdnům výrazně ochladilo, takže i tělo na tu změnu nějak reaguje. Ale jak jsem říkal, důležité je na konci mít víc bodů než soupeři, což se zatím daří.“

Ve finále mixů narazí Musilová s Drahonínským na dvojici z Velké Británie (pátek 13:00), v soutěži jednotlivců čeká Drahonínského čtvrtfinále s Turkem Aydinem (čtvrtek 10:40).

Zdroj: Lukáš Kratochvíl

Foto: Jan Povýšil