V ukrajinském Kyjevě právě probíhá mistrovství Evropy v beach volejbalu neslyšících. Šampionátu se účastní celkem 16 párů žen a 17 párů mužů. České barvy hájí celkem 4 týmy, dva páry mužů a dva páry žen.

Česká beachvolebalová reprezentace ve složení Oldřiška Žídková – Ivana Votípková, Veronika Chladová – Anna Pavlovová, Václav Boček – Šimon Skopový a Jan Žídek mladší – Šimon Bambas  je kombinací zkušených matadorů (Chladová, Žídková a Boček) a juniorů, kteří se obdobně významné akce účastní poprvé v životě (Žídek ml. (15), Bambas (16), Skopový (19), Pavlovová (19)).  Trenérem a zároveň vedoucím beachvolejbalové reprezentace je Jan Žídek starší, bývalý beachvolejbalový reprezentant a zároveň otec Jana Žídka a manžel Oldřišky Žídkové.

Český pár Žídková–Votípková už odehrál zápas o postup do finálové čtyřky, v němž ale Češky podlehly favorizovaným Ruskám 0:2. Čekají je ještě střetnutí o konečné 5. – 8. místo. Tým Chladová–Pavlovová prohrál v souboji o 9.–12. místo s prvním italským týmem také 0:2. České mužské dvojice dnes nastoupily proti sobě v duelu o 9.–12. místo, Žídek s Bambasem zdolali Bočka se Skopovým 2:0 na sety a čeká je ještě utkání o konečné 9. – 10. místo. Poražené dvojice pak duely o 11.–12. místo.

„Klobouk dolů před všemi sportovci – největší dík ale patří naším juniorským reprezentantům, kteří odvádějí neskutečné výkony,“ okomentoval sportovní výsledky vedoucí reprezentace Jan Žídek starší.