Český handbiker Patrik Jahoda znovu zazářil ve finále Světového poháru v kanadském Baie Comeau. Po stříbrné medaili ze čtvrteční časovky, v níž prolomil smůlu bramborových medailí, se blýskl i v silničním závodě, když do své medailové sbírky přidal bronz. Závod vyhrál Švýcar Benjamin Früh, stříbrnou medaili má Fin Harry Sopanen.

Di silničního závodu si Jahoda podle svých slov věřil, pomohl jistě i předchozí zisk stříbra.

„Pevně jsem doufal, že to budu vnímat jako na mistrovství světa, kde jsem se v silničním závodu cítil lépe než v časovce,“ vysvětlil český reprezentant.

Začátek závodu byl pro něj slibný, držel se na druhé pozici a jel společně s Finem Sopanenem. V nejprudším kopci ale tuto dvojici dojel Švýcar Früh a nasadil k trháku.

„Neměl jsem sílu ho stíhat a jen jsem vidět, jak se ho Sopanen snaží dojet. Doufal jsem, že oba později v závodě ‚rupnou‘ a zvolní tempo,“ popsal Jahoda průběh závodu.

„Zbytek prvního a polovinu druhého kola jsem doháněl vedoucí závodníky a dařilo se mi jejich náskok pomalu snižovat, bohužel v nejprudším kopci jsem zase ztratil. Dnes se mi kopec nejel tak hezky jako při časovce, což rozhodlo o tom, že jsem si dojel ‚jen‘ pro třetí místo s bronz,“ uzavřel Patrik Jahoda.

Zdroj a foto: ČATHS