Takřka kompletní českou špičku a navíc hráče z Nizozemí, Finska, Německa a Norska přilákalo o uplynulém víkendu Mezinárodní mistrovství České republiky v golfu handicapovaných. V Golf Resortu v České Lípě se bojovalo nejen o trofeje, ale také o body do Světového poháru a Českého poháru CZDGA Golf Tour 2018.

Samotnému mistrovství předcházelo cvičné kolo s Pro Am turnajem, ve kterém, stejně jako v následujících soutěžních kolech, v souladu s projektem Golf bez bariér nastoupili na start po boku paragolfistů jejich přátelé, partneři a podporovatelé.

„K naší velké radosti se do turnaje zapojil i velký počet hráčů Golf Clubu Česká Lípa a nás velmi těší jejich pozitivní ohlasy na společnou hru,“ uvedl viceprezident CZDGA Aleš Süsser.

První soutěžní kolo provázelo chladné počasí s deštěm a po jeho ukončení zůstalo v boji o titul hned několik hráčů s velmi malými odstupy. Průběžného vedení se ujal nizozemský reprezentant Hans van Elven pronásledovaný Zbyňkem Kotkem a Johannesem Siikonenem (Finsko), kteří za vedoucím hráčem zaostali o jedinou ránu.

„Druhé kolo, které už posvětilo slunce a příjemné letní teploty, se nejlépe vydařilo české jedničce Zbyňku Kotkovi, který si tak z České Lípy odváží tituly mezinárodního i národního mistra České republiky. Druhé místo v kategorii Czech International Strokeplay Champion vybojoval Hans van Elven, bronzové umístění z loňského ročníku zopakoval Johannes Siikonen,“ vyjmenoval Süsser.

Za vítězným Zbyňkem Kotkem se v kategorii Czech National Strokeplay Champion na druhé příčce umístil Aleš Süsser následovaný třetím Miroslavem Lidinským.

V kategoriích dle postižení byli oceněni: Zbyněk Kotek (nejlepší hráč s postižením horních končetin), Hans van Elven (nejlepší hráč s postižením dolních končetin), Johannes Siikonen (nejlepší hráč s ostatním postižením) a Pavel Bambousek (nejlepší vozíčkář).

„Obrovský dík za skvělou atmosféru a hladký průběh turnaje patří celému týmu Golf Resortu Česká Lípa, který, stejně jako v loňském ročníku, připravil hráčům ty nejlepší podmínky a díky nimž si z České Lípy odvážíme nezapomenutelné zážitky. Děkujeme též za podporu našim dlouholetým partnerům i všem ostatním, kteří se na průběhu akce podíleli a svým nadšením pro paragolf nám tak pomáhají naplňovat program projektu Golf bez bariér,“ uzavřel Aleš Süsser.

Mistrovské tituly pro letošní rok jsou rozdány, nicméně sezóna pro paragolfisty zdaleka nekončí. Hráče čekají ještě další dva turnaje, po jejichž odehrání bude znám i letošní vítěz Českého poháru CZDGA Golf Tour 2018.