Česká para hokejová liga pokračovala o svátečním víkendu dalšími šesti zápasy a o největší bitvy se postarali rivalové SHK LAPP Zlín a HC Sledge Studénka. Pražské Spartě se tentokrát nedařilo a tým ztratil kontakt s čelem tabulky.

Poslední dvě kola ČPHL se nesla ve znamení dvojzápasů. Odvety za sobotní utkání se uskutečnily hned druhý den, jen s prohozením domácích kluzišť. K vidění bylo hned několik pikantních para hokejových soubojů, přičemž ty nejvyhrocenější proběhly ve Zlíně a ve Studénce.

Nejprve v sobotu na státní svátek domácí LAPP otáčel proti hostům až v samotném závěru utkání a o den později na hřišti HC Sledge Studénka dosáhli hráči Zlína na druhé vítězství v řadě. Především sobotní střet přinesl divákům ohromně napínavou podívanou a dle ohlasů na sociálních sítích šlo dokonce o jeden z „nejlepších duelů v historii základní části české ligy“. V nedělením utkání exceloval šestibodový Martin Joppa z LAPPu.

Další odehrané zápasy znamenaly ukončení výherní výsledkové série pro Spartu, která dvakrát za sebou nestačila na Mustangy z Pardubic, kteří se díky těmto výkonům posunuli na druhé místo průběžné tabulky ČPHL. Naplno konečně bodovali také hráči Litvínova, kteří si na svém ledě poradili se Žraloky z Karlových Varů.

Česká para hokejová liga, sobota 17. listopadu:
SHK LAPP Zlín – HC Sledge Studénka 4:3 (0:0, 1:2, 3:1)
SKV Sharks Karlovy Vary – HC Litvínov 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
HC Sparta Praha – SHK Mustangové AUTO IN 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Česká para hokejová liga, neděle 18. listopadu:
HC Sledge Studénka – SHK LAPP Zlín 5:6 (2:0, 0:3, 3:2) po SN
SHK Mustangové AUTO IN – HC Sparta Praha 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
HC Litvínov – SKV Sharks Karlovy Vary 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Text: Martin Steinbach