Za účasti českých sjezdových lyžařů odstartovala zimní sezona v Evropě. Naši reprezentanti absolvovali v rámci prvního kola evropského poháru v nizozemském Langraafu závody ve slalomu. Další Češi se představili v rámci podniku WPAS.

Na jedné z největších krytých sjezdovek na světě – v areálu SnowWorld v Nizozemsku – byla zahájena zimní sezona. V Langraafu byla přítomna i početná výprava hájící české národní barvy, a to už ve dnech 6. a 7. listopadu v rámci kategorie WPAS (World Para Alpine Skiing). Kristýna Židlická, Cecílie Novotná s trasérem Radimem Antelem, Tadeáš Kříž s trasér Radimem Nevrlým, Pavel Bambousek a Pavel Drahoš se snažili o co nejlepší výsledky i povedený vstup do dlouhé sezony.

Slalomové závody se jely dvoukolově a výsledky českých sportovců byly následující:

Židlická:
slalom 1 = nedokončila, slalom 2 = 5. místo

Novotná:
slalom 1 = 4. místo, slalom 2 = nedokončila

Kříž:
slalom 1 = 4. místo, slalom 2 = 4. místo

Bambousek:
slalom 1 = nedokončil, slalom 2 = 4. místo

Drahoš:
slalom 1 = 6. místo, slalom 2 = 8. místo

Další akce – Evropský pohár – odstartovala 8. listopadu za účasti Pavlů Bambouska a Drahoše. Na perfektně připravené trati drželi krok s těmi nejlepšími závodníky poháru a po slalomu 1 obsadili celkové šesté (Bambousek) a sedmé (Drahoš) místo. Slalom 2 skončil lépe pro Pavla Bambouska na pátém místě, Pavel Drahoš závod nedokončil. V obou případech zvítězil domácí Jeroen Kampschreur. Ostatní čeští závodníci (Židlická, Novotná a Kříž) se poháru neúčastnili.

Pavel Bambousek zhodnotil zahájení zimní sezony následovně: „Byly to moje první letošní závody a musím přiznat, že šlo spíš o takové rozježdění, jelikož jsem nestihl moc potrénovat. Rozhodně je ještě na čem zapracovat. Krytá sjezdovka v Nizozemsku nepatří mezi má oblíbená místa. Jezdí se zde prakticky na čistém ledě a závody tady bývají velice náročné. V průběhu následujících měsíců se chci dostat do co nejlepší formy a pořádně se připravit na vrchol sezony, kterým bude mistrovství světa na přelomu ledna a února ve Slovinsku a Itálii.“

Text: Martin Steinbach