Organizační tým Paralympijské výzvy Sazka Olympijského víceboje společně s handbikerkou Kateřinou Antošovou zavítal na nejstarší české zařízení pro děti a mládež s tělesným postižením – Jedličkův ústav a školy v Praze.

Poslední Sportovní den s paralympionikem v roce 2018 se uskutečnil na vskutku výjimečném místě. Jedličkův ústav a Mateřská škola a Základní škola a Střední škola je pojmem v rámci českého vzdělávání handicapovaných dětí, který se nyní připojuje k iniciativě Paralympijská výzva. Téměř šedesátka nadšených školáků si v průběhu pátečního dopoledne 30. listopadu vyzkoušela přizpůsobené disciplíny Sazka Olympijského víceboje – hod basketbalovým míčem, hluboký předklon a T-Běh.

Nezapomnělo se ani na tradiční besedu s některou z osobností českého para sportu. Tentokrát se o své zkušenosti podělila handbikerka Kateřina Antošová, která si v pořadí už devatenáctý Sportovní den ani se zlomenou nohou nenechala ujít. Společně s moderátorem Pavlem Petrem pozorným posluchačům přiblížila svoji bohatou sportovní kariéru a během slavnostního zakončení všem zúčastněným předala podepsané diplomy.

Také v nadcházejícím roce se mohou některé školy těšit na Sportovní dny s paralympionikem. První z dlouhé řady zastávek a osobní návštěvy týmu Paralympijské výzvy se uskuteční 16. ledna 2019 na Škole Jaroslava Ježka pro zrakově postižené v Praze.

Text: Martin Steinbach
Foto: Robert Rambousek