Hlavní město Srbska pořádá evropský šampionát ve střelbě ve vzduchových disciplínách na 10 metrů. Česká republika vysílá do boje pětici sportovců z řad ČATHS, kteří se poperou o ta nejlepší umístění jak v individuální části turnaje, tak mezi týmy.

Tomáš Pešek, Vladimír Marčan, Jakub Kosek, František Konečný a Roman Gronský s asistentkou Jarmilou Marčanovou – takové je složení české reprezentace na nadcházející mistrovství Evropy v para střelbě ve vzduchových disciplínách na 10 metrů. Turnaj odstartuje prvními výstřely v pondělí 3. prosince v 9:00 kategorií P5 (standardní vzduchová pistole 40 ran).

Čeští sportovci budou kromě kategorie P5 závodit i v P1 (vzduchová pistole 60 ran). V soutěži jednotlivců platí za největší želízko v ohni Tomáš Pešek, u kterého se předpokládá finálové umístění. V soutěži tříčlenných družstev v disciplíně P5 se představí družstvo ve složení Kosek, Marčan a Pešek.

Detailní informace ohledně průběhu a výsledků šampionátu, který poběží až do 6. prosince, naleznete na stránkách IPC shooting zde.

Text: Martin Steinbach