Organizátoři mistrovství světa v para hokeji, které se od 27. dubna do 4. května skuteční v Ostravě, získalo do svých řad výraznou postavu světového hokeje – ambasadorem šampionátu bude legendární brankář Dominik Hašek.

Dvojnásobný olympijský medailista, vítěz slavného Stanley Cupu nebo člen Hokejové síně slávy NHL – to je jen letmý výčet kariérních úspěchů hokejové ikony Dominika Haška. Podle mnohých nejlepší (nejen) český brankář všech dob pomůže nyní i sportu handicapovaných. Ostravské mistrovství světa v para hokeji se může pochlubit ambasadorským „dohledem“ právě rodáka z Pardubic.

„Jsme velmi rádi, že se Dominik rozhodl náš projekt podpořit. Celé mistrovství není jen o turnaji, zápasech, ale také o popularizaci para hokeje. Chceme ukázat, že i s handicapem se dá žít a sportovat naplno. A para hokejisté jsou toho nejlepším důkazem. Jsou to bojovníci, a to byl ve své kariéře i Dominik Hašek. Společně s Jaromírem Jágrem jsou to beze sporu dvě nejzvučnější jména českého hokeje ve světě a podpora Dominika nás velmi těší,” řekl Jiří Šindler – předseda organizačního týmu mistrovství světa v para hokeji Ostrava 2019.

Mistrovství světa v para hokeji se do České republiky vrací přesně po deseti letech. Tenkrát se bojovníci hájící červeno-modro-bílé národní barvy umístili na pátém místě. Letos si brousí zuby na vyšší příčky. Celek trenéra Jiřího Břízy může na šampionátu narazit na reprezentační týmy USA, Jižní Koreje, Norska, Itálie, Švédska, Japonska a Kanady.

První tisková konference k chystanému mistrovství světa, i za účasti ambasadora šampionátu Dominika Haška, se se uskuteční 18. 1. 2019 v Ostravar Aréně.

Text: Martin Steinbach