Mistrovství České republiky v badmintonu se uskuteční začátkem února v západočeské metropoli. Organizátoři si pro návštěvníky akce v rámci doprovodného programu připravili i ukázku v para badmintonu, o kterou se postará Lukáš Šembera.

Ve sportovní hale města Plzně Lokomotiva Slovany proběhne od pátku 1. února až do neděle 3. února vrcholný šampionát českého badmintonu. Během soboty, v časovém úseku mezi čtvrtfinálovými a semifinálovými zápasy, pak dojde i na ukázku tohoto sportu z pohledu handicapovaných. Doprovodné exhibice se ujme bývalý motocyklový závodník Lukáš Šembera.

Český reprezentant, který v minulém roce absolvoval své první mistrovství Evropy ve francouzském městě Rodez, přiblíží mezi 12:00 až 14:00 návštěvníkům plzeňského turnaje para badminton jako svůj hlavní současný sport. Dříve brněnský rodák hrával i basketbal na vozíku.

„Součástí exhibice bude můj zápas s Radomírem Krupou a diváci se můžou těšit i na to, že si naše specifické sportování osobně vyzkouší. K dispozici budou vozíky a určitě si s nimi rád zahraju,“ přibližuje nadcházející akci Šembera, který z důvodu nemoci zatím nestihl pořádně zahájit letošní tréninkovou přípravu.

„Už trénuji dvakrát týdně na hřišti, a ještě k tomu se snažím hodně cvičit. Letos se těším především na Czech Para Badminton Open a doufám, že mi vyjdou nějaké výjezdy do zahraničí. Chtěl bych se zúčastnit mezinárodních turnajů v Kanadě, Irsku, Dánsku a také doufám v účast na mistrovství světa ve Švýcarsku,“ prozrazuje Šembera své sportovní plány na rok 2019.

Leták k MČR v badmintonu zde. Více informací o akci na www.badminton-plzen.cz.

Text: Martin Steinbach